ESCOLA DE DANSA

 

Lluentons

ESCOLA DE DANSA

 

Belluguets

ESCOLA DE DANSA

 

Mediterrània Jove

LLUENTONS

 

 
Aquest és el grup de participants dels tallers que tenen entre 3 i 5 anys. L’aprenentatge de la dansa es realitza a través del joc i a la vegada s’introdueixen les tradicions catalanes en forma de contes i rondalles, cançons, manualitats, i altres recursos propis de l’educació en el lleure.
 
El centre d’interès pel taller se centrarà en la història del petit far de la Mediterrània, introdueix als nous integrants de l’escola el personatge i l’aprenentatge de les danses s’integra en diferents rondalles tradicionals que en LLuantó, el nostre petit far va descobrint durant la durada dels tallers.
Lluentons

BELLUGUETS

 

 
Grup de participants de 6 a 12 anys, que havent-se iniciat al compàs i a les primeres passes de dansa incorporen al repertori danses i coreografies d’execució fàcil que permeten l’aprenentatge de la dansa grupal.
 
 

 

 
La seva mascota, en “Belluguet” els identifica a les seves actuacions.

MEDITERRANIA JOVE

 

Els joves que composen Mediterrània Jove tenen entre 12 i 18 anys, la secció té una oferta d’ activitats relacionades amb la cultura tradicional catalana.

L’ objectiu d’aquesta secció de l’Agrupació Mediterrània Dansa és:

L’aprenentatge de la sardana i altres danses tradicionals catalanes de manera amena.

Conèixer la diversitat del món de la cultura tradicional i popular catalana.

Aprendre totes les arts dels qui actuen als escenaris.

Aprendre les bases de la dansa tradicional

Fer petits muntatges de dansa per a la seva representació.

Fer tallers relacionats amb el món de la cultura popular

Fer intercanvis amb altres grups de cultura popular.

 

SI ESTEU INTERESSATS EN …

portar la sardana i la dansa a la plaça del vostre poble

que els vostres infants i joves aprenguin sardanes i danses i participin d’una associació de lleure dins el món del folclore català

fer tallers o cursets per a joves i infants de danses i/o sardanes

 

No us perdeu l'història del Lluentó

 

“És un far que està en un cap ben a prop d’aquí, la seva funció és assenyalar la costa quan els vaixells s’acosten massa. El seu entorn és natural, envoltat de prats plens d’herbes aromàtiques i, un xic més enllà vigila una petita cala que atrau sovint els visitants de les terres més diverses.

El petit far es diu “Lluentó” i té un somni secret: li agradaria ballar!

I és que ja fa un temps que, tots els dissabtes, un grup de nens i nenes s’acosten als prats que l’envolten i juguen, posen música i salten i ballen alegres. De vegades ballen sardanes al voltant seu, o aprofiten l’herba tova per fer-hi tombarelles al ritme de la música. El petit far se’ls mira i escolta atentament aquella música tant alegre, huummmm … com li agradaria ballar!

… però ell és un far, no té cames ni braços… és estàtic i rígid, i no es pot moure de lloc perquè la seva feina és avisar als vaixells des d’aquell indret, i mal aniria que no ho fés!

Una nit que hi havia lluna plena, el petit far sospirava i pensava: – si pogués ballar!! I la lluna el va veure tant trist que li va dir:

– Què et passa petit far?

– Estit trist, perquè tinc un somni però no podré aconseguir-lo mai.

– I què voldries petit far?

– M’agradaria ballar, voltar al ritme de la música com ho fan els nens i nenes que veig al meu voltant però no em puc moure, no tinc cames, ni braços i estic clavat a terra.

– Ai, petit far, la música és un so màgic i no calen braços i cames per seguir el seu ritme. Mira els dofins, com salten, ballen i fan tombarelles per divertir-se entre les onades. Mira les onades com ballen amb el seu vaivé al ritme que els marca el vent. I mira les fulles dels arbres, que malgrat estan enganxades als arbres aprofiten la tramuntana per ballar al seu so. Fins i tot les roques, que amb el vent, la sal i les onades han anat agafant formes esplèndides i que sembla que es moguin….

– Potser sí tens raó, però i jo?

– La música t’agrada i trobaràs la teva pròpia manera de ballar, ànims i prova-ho!

Amb l’alba i el nou dia els ocells van començar a cantar. Les gavines ja feien giravolts a la costa, era hora d’esmorzar i esperaven algun peix despistat que s’acostés a la superfície de l’aigua. Les onades eren petites i la seva espuma feia una música suau quan topava amb les roques.

El petit far encara pensava i… tot d’un cop…. síííííí! ell també pot ballar, amb la seva claror! La seva llum que dóna voltes pot fer-ho a ritme de la música i el seu missatge ser més melancòlic els dies de mal temps, més alegre per a animar els vaixells que passen, més divertit per il·luminar els salts dels dofins, tal i com ho fa la música que l’envolta.

El petit far està content perquè va entendre que es balla amb el cor, i cadascú ha de trobar la seva millor manera d’acompanyar la música, el més important és sentir-la i gaudir-ne , i llavors la cada dansa ésdevé màgica.”

Ens endinsarem doncs dins el món màgic d’en LLuantó, el petit far que tenia un somni: ballar! Entre tots l’ajudarem a fer-ho. I és que el petit far té molts amics, que en un moment o un altre el visiten i li expliquen moltes coses del món. A ell li agrada molt aprendre què hi ha més enllà de l’horitzó que veu des del seu mirador privilegiat al mar…..

Share This